Share

Titkos helyek Magyarországon, amiket látnod kell

Titkos helyek Magyarországon, amiket látnod kell

Magyarország gazdag történelmi és természeti kincsekben. Az ország számos kisebb helyet is rejt, amelyek nem mindig kerülnek a turisták figyelmébe, pedig érdemes megismerni őket. Íme, a legjobb titkos helyszínek, amelyeket érdemes meglátogatni Magyarországon.

1. Gellért-hegyi tanösvény – Budapest

A Gellért-hegyi tanösvény ideális hely a természet szerelmeseinek, ahol a város zajától távoli, nyugodt környezetben élvezhetik a természet szépségeit. Az ösvény fákkal körülvett, festői sétaút, amelynek csúcspontja egy kilátópont, ahol egyedülálló panoráma tárul elénk.

2. Bánki-tó – Nógrád megye

A Bánki-tó egy rejtett kincs, amely az északi országrészben, Nógrád megyében található. Ez a kis tó nemcsak a nyári hónapokban nyújt kellemes kikapcsolódást, de télen a befagyott tó jegetcsúsztatóként is hasznos. Emellett a tó környékén több túraútvonal is található, amelyek lehetővé teszik a természet szépségeinek felfedezését.

3. Viziváros – Budapest

Viziváros Budán, a Széll Kálmán tér közelében, található. Ez az eldugott kis utcák és hangulatos terek általört, csendes negyed, egykori kikötője volt Budán, és ma is megőrizte a régi idők hangulatát. A Víziváros tele van szép, régi épületekkel, a Templom utca pedig az egyik legromantikusabb utcája Budán.

4. Pannonhalma – Győr-Moson-Sopron megye

Pannonhalma Magyarország legrégebbi apátsága, Győr-Moson-Sopron megyében található. Az apátsági templom és a kolostor a műemlékek egyik legépebben megőrzött összefüggő kora középkori épületegyüttese, amely az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel. Az apátság a Betlehem kápolnájával és a pálos kolostorromjával együtt egy egész napos kirándulás ideális célpontja.

5. Sirok vár – Heves megye

A Sirok vár Hegyközség szélén található, Heves megyében. A várromot felújították, és ma is látható egy kápolna és egy lakóhelyiség. A falakból lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. A várközpontból indulva, a látogatók sétálhatnak a vár falai mentén, és megcsodálhatják az egyedülálló körpanorámát.

6. Taktshad-makettmúzeum – Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Taktshad-makettmúzeumot azért nyitották meg, hogy a látogatók lássák, hogyan nézett ki az élet egy kis településen az 1950-es években. A makettmúzeum az egyik legérdekesebb látnivaló Magyarországon, és egyben hangulatos helyszín a filmekben is.

7. Berekfürdői strand – Hajdú-Bihar megye

A Berekfürdői strand a nyári hónapokban népszerű célpont, de kevesen tudnak róla, hogy a víz ilyen magas sótartalma miatt páratlan élményt nyújt a fürdőzők számára. Emellett Berekfürdő egyaránt kínál lehetőséget az életmintázatok, az állatok és a természet szerelmeseinek is.

8. Zengő-hegy – Baranya megye

A Zengő-hegy talán Magyarország egyik leggyönyörűbb hegysége. A kilenc kilométeres, összesen mintegy háromórás túra során a látogatók áthaladnak a Zrínyi-házat, a Naplemente-t, és az Alcsi Juhászomást. A hegység csúcsán található kilátópont pedig az évszaknak megfelelően változóCsillagászati, a Bükkhegyi, a Mátrai, a Tatrái, a Kőszegi-hegység valamint az Észak-Magyarországi-középhegység láthatók.

Ezek a titkos helyszínek Magyarországon, amelyeket érdemes felkeresni, hogy jobban megismerjük országunk gazdag kulturális és természeti örökségét.

You may also like...